Beauty Cosmetic Surgeryʼe Hoş Geldiniz | 20 Senelik Tecrübe!
Hakkı İzmirli Klinik

Doğru büyüklükteki meme protezini nasıl seçerim?

Doğru büyüklükteki meme protezini nasıl seçerim?

Doğru büyüklükteki meme protezini nasıl seçerim?

16 Şubat 2021

Meme büyütme ameliyatı görüşmesinde bana en sık sorulan sorulardan biri de  kullanılacak protezin büyüklüğü ne olmalı? Hastalar genelde ilk görüşmeye geldiklerinde kafalarında düşündükleri bir protez ölçüsü vardır ve bunu çekinmeden söylerler. Hocam ben 350 cc istiyorum, ya da 400 cc den küçük olmasın gibi. Gerçekten de meme büyütme operasyonunun en önemli kararlardan biri meme protezinin büyüklüğünü seçmektir. Ameliyattan önceki ilk görüşme, kişinin hedeflerini anlamak açısından çok önemlidir. Ben hastalarıma her zaman bunun bir ölçü seçmekten daha fazlası olduğunu söylüyorum; bu bir süreçtir ve hedefleriniz, beklentileriniz değişebilir diyorum.  350 cc silikon görünümü ile 400 cc silikon görünümü farklı olacaktır.

Geçmişteki, A, B, C, D, DD boyutlandırma sistemini kullanan kap boyutuna (cup size) dayalı tartışmalar, en iyi ihtimalle ya yetersiz ya da  en kötü ihtimalle yanlış olduğu görüldü. Bunu anlatmanın daha iyi bir yolu, hastanın önceden var olan anatomik sınırlamalarına ve bu sınırlamaların nihai sonucu nasıl etkileyebileceğine dayanır. Bu amaçla, hastanın beklentisini anlamak ve kararını kolaylaştırmak için birkaç ipucu: 

1- Kişinin yaşam tarzı ile ilgili : Seçeceğiniz protezin büyüklüğü yaşam tarzınıza uymalıdır. aktif bir spor hayatınız varsa, yoğun egzersizler yapıyorsanız, çok büyük protezlerden uzak durmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, insanların yeni göğüslerinizi fark etmesini mi istiyorsunuz yoksa onları gözlerden uzak tutmak mı istiyorsunuz? Tüm bunlar, implant boyutlandırma kararınızı etkilemesi gereken yaşam tarzı ile ilgili önemli hususlardır. Bazı kişiler göğüs büyüklüğünün gözle görülür şekilde artmasını istemeyebilir o zaman küçük bir meme protezi kullanılır. Bu tür hastalar genellikle, abartılı olmayan mütevazı bir dolgunluk ararlar. Daha büyük bir implant kolaylıkla kullanılabilir, ancak hasta bu derecede meme büyümesini istemez.

Diğer bir grup hastanın en önemli kaygısı, göğüslerin mümkün olduğu kadar büyük olması, ancak şeklin doğal görünmesidir. Özellikle memenin üst kutbunun eğimi düz olmalı ve protez yerleştirildiğini düşündürecek herhangi bir belirgin şişkinlik olmamalıdır. 

Başka bir grup aşırı dolu bir göğüs ister. Mayo veya dekolte bir elbise giydiğinde, dışardan bakıldığında bunun anlaşılmasını ister. Bu durumda daha büyük bir protez kullanılır. Bazısı da en abartılısını ister; mevcut meme dokusunun altına, ortaya çıkan doğal olmayan meme şekli dikkate alınmadan yerleştirilebilen en büyük protez. 

 

2-Boyut ile birlikte şekli ve konumu düşünün. 

Meme büyütme operasyonu geçiren pek çok kadının sarkık göğüsleri düzeltmek için meme dikleştirmeye de ihtiyacı vardır. Bu genellikle bir veya birden çok kez  emzirmiş kadınlar için geçerlidir. Bir cerrah meme dikleştirme sırasında fazla ve sarkmış deri ve dokuyu çıkardığında, sonuç, doku çıkarılmasına bağlı olarak biraz daha dik ama küçük göğüsler olabilir. Bu nedenle hamilelik öncesi göğsünüzün görünümünü yeniden yaratacak protezler isteyebilir veya hacmi daha dramatik bir şekilde artırmak isteyebilirsiniz. Her iki durumda da, meme büyüklüğünüzün stabilize olması için meme büyütme yaptırmadan önce son çocuğunuzu sütten kestikten sonra en az 3 ila 6 ay beklediğinizden emin olmalısınız. 

 

3-Uzun vadeli düşünün. 

Meme protezleri bir ömür boyu dayanacak şekilde tasarlanmamış olsa da, bu protezler uzun süre sizinle olacaklar.  Yıllar boyunca hayatınızı nasıl etkileyeceklerini dikkate almak önemlidir. Bugün seçtiğiniz görünümle bundan 5 yıl sonra mutlu olacak mısınız? Şimdi ve hayatınızın ileriki dönemlerinde sizi mutlu edecek protezleri seçmeye çalışın. 

4- Plastik cerrahınızın tavsiyelerine kulak verin

Cerrahınızın rehberliğine ve tavsiyelerini dinlemek çok önemlidir. Sizin çıkarınıza en uygun olanı, yılların deneyimine dayanan bir tavsiye verecektir.  "Mükemmel" bir boyut yoktur. Aksine, sizi mutlu edecek çeşitli boyutlar vardır.

 

Seçeneklerinizi tartışmak istiyorsanız veya sonraki adımları atmaya hazırsanız, çevrimiçi bir danışmanlık talep edin veya ofisimizi arayın.

Kategori: Meme Büyütme